Revolutionerande hjälpmedel för barn med ARFID: Upptäck Sip2play-muggen

18 June 2024

Har ditt barn svårt att få i sig tillräckligt med vätska och näringsdrycker på grund av ARFID eller andra medicinska tillstånd? Ett innovativt hjälpmedel för barn med ARFID, som kan göra en stor skillnad är Sip2play-muggen, en spelmugg utvecklad för att engagera barn samtidigt som den främjar intaget av vätska.

Sip2play är inte bara en mugg; det är en interaktiv lösning som kombinerar nytta med nöje. Muggen fungerar som en spelkontroll där barnet styr spelkaraktären genom att suga från sugröret. Detta unika koncept gör det inte bara roligare att dricka, utan uppmuntrar även till regelbundet intag av vätskor, vilket är kritiskt för barn med ARFID. Muggen är designad för att användas av en bred målgrupp och är särskilt användbar för barn med diagnoser som autism, anorexia nervosa, och även för barn som återhämtar sig efter operationer eller behandlingar för tillstånd som leukemi eller cancer. Inom vårdmiljöer som palliativ vård och barnmedicin har Sip2play visat sig vara ett värdefullt verktyg för att säkerställa att patienter får i sig nödvändiga näringsämnen och vätskor.

Det unika med Sip2play är att muggen mäter den mängd vätska barnet dricker och anpassar spelets bana i realtid. När barnet når “målet” i spelet har det också druckit den mängd vätska som vårdnadshavarna har bestämt ska intas vid ett speltillfälle. Detta gör det enkelt för föräldrar och vårdgivare att övervaka vätskeintaget utan att det känns som en påtvingad process. Sip2play-muggen kan användas med en mängd olika vätskor, såsom välling, näringsdrycker, vatten och saft, vilket gör den till en mångsidig lösning för dagligt bruk. Dess innovativa design och funktion gör den till ett oerhört värdefullt verktyg för familjer som kämpar med ARFID och liknande utmaningar.